divendres, de juny 18, 2004

La mitologia moderna

Fa un temps m'he introduit en el món de les pàgines web amb finalitats comercials. Després de treballar una web durant un temps, les meves conclusions són:

  1. Si no surts al google no ets ningú

  2. Si ets algú però ningú et troba (perque surts massa avall en els resultats de cerca), s'aplica la conclusió anterior

Degut a aquesta dependència de google, vaig començar a interessar-me per les pàgines sobre SEO (de l'anglès Search Engine Optimization). La veritat és que hi ha articles interessants i que (espero) tenen els seus fonaments, però a vegades veig articles que semblen trets d'un episodi de la mitologia grega.

Bàsicament es tracta d'articles que expliquen quines són les millors tècniques per millorar el Page Rank (TM) de la teva pàgina, què fer per sortir més amunt en els resultats de la cerca, quines coses penalitza google, etc.

Que quedi clar que no dubto de la autenticitat d'aquestes tècniques, només trobo "perillós" fer especulacions sobre un algoritme que molt poca gent deu conèixer de forma exacta com funciona i en el que hi intervenen un nombre molt elevat de variables. La veritat, ja no m'extranyaria trobar un article tal que així:
"Si publiques la teva pàgina en un dia senar que el metro funcionava perfectament en un any no olímpic, el google farà desaparèixer la teva pàgina, trucarà a la policia, i formularà falses acusacions contra el seu autor (o sigui tu)... a més de quedar-se amb tots els seus estalvis, la casa i fer que quan vagis al frigorífic a posar-te llet, algú hagi deixat el cartró buit perque tu el llencis a les escombreries"