dissabte, d’abril 21, 2007

Tast de vins

El proper dia 8 comencem un nou curs de tast de vins amb el Yeri al centre cívic "la Sedeta". És el segon curs que fem plegats... bé, de fet al primer que vam apuntar-nos només vaig assistir a la meitat de les sessions per temes laborals, a veure si aquest el puc seguir de forma més constant...

El primer curs va ser d'introducció al món dels vins en general. De les 8 sessions de les que constava el curs, en vam dedicar 2 a vins blancs, 2 a rosats, 2 a negres, 1 a vins escumosos i 1 a vins dolços. Evidentment, amb un curs tan breu no es pot aprofundir gaire en el món del vi, però va ser força interessant. En concret, destacaria el fet de poder tastar diferents vins (en cada sessió en tastàvem entre 2 i 4) "en paral·lel", ja que no és una situació gaire corrent (quan es pren vi, ja sigui a casa o a un restaurant, es sol demanar una ampolla, i no dos o tres alhora) i que permet contrastar les qualitats de cadascun dels vins d'una forma molt més notòria.

El segon curs que farem és de tast de vins segons denominacions d'origen. Suposo que cada sessió consistirà en tastar vins d'una denominació (diguem espavilat). La meva aposta és: Penedès, Montsant, Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Jerez... i no sé quines més, perque si ho sabés no estaria fent el curs :).

A veure si vaig escrivint coses de com va el curset i els vins que anem tastant!

Etiquetes de comentaris: